Wira Modified Services


Berikut adalah khidmat yang boleh ditawarkan oleh Bengkel EZ Motorsport:

1.  Modifikasi kereta terutama Proton dan Perodua.

2. Membaiki kereta.

3. Servis kereta termasuk tukar minyak hitam, spark plug dan oil filter.

4. Membantu pelanggan menghantar kereta ke bengkel mengecat kereta.

5. Membantu mencari dan menjual half cut, spare parts untuk pelanggan.

6. Mendapatkan kelulusan Puspakom & JPJ untuk endorsement enjin, sunroof, aksesori dan lain-lain.

Namun sekiranya terdapat permintaan lain yang anda perlukan sila hubungi kami untuk pengesahan.

Kami sedia membantu.


Dapatkan T-shirt WIRA eksklusif, klik sini.

88 thoughts on “Wira Modified Services

  1. mus

    salam bro…sy nk ty…sy ade wira ab 1.3 mmc injection…so sy igt nk upgrade sket piston asal ke piston 72/73 mm…soalan sy bape agk2 kos upah untuk wt bnde ni?
    tq…

  2. mus

    hahaha…pelik ke….sy ad dgr dari mmber2 la…blok asl kasi rebore sket…pstu msk piston toyota le…dlm 72mm kot….pston asal 71mm je…so mau ty pndapat bro la…

  3. mus

    oh yeke….kre rugi gk la klu stakat msk piston le….sbb pk mls nk tkar blok….kang kne endos la pulak….klu ikt hti da tukar blok 1.5 pstu msk stroker 1.6….igt cm tu la….agk2 bro bpe kos utk brg2 ni sje…..tq

  4. fakir

    haloo… sya ada masalah dgn kerita sya wira 1.5 auto…knp stiap kli sya u or terjun lopak kerita sya bbunyi …kut,kut..apa masalah nya…soksoba or string road klu btul brang tu yg bmasalah… brpa harga …

  5. faizul

    salam bro..saya ada kereta wira 1.3 tahun 2000…ingat nak belajar2 modified…blok saya dah tukar 1.5 hi-cam port n polish…lighten flywheel..cuma sekarang masalahnya keta x pickup langsung..ikemudian idling x cantik langsung..time bukak aircond enjin dah mcm lori….tgh2 bwk keta dia mcm sentap2…hope buleh tlg saya….saya kat damansara….

  6. Azmi Saleh

    saya pakai Wira 1.6 manual thn 1995.Skrg ada masalah temperature.Jalan jauh dr.klang sampai sg.bsar temp.naik tinggi.dah servis radiator tank,dah tukar radiator cap ,kipas baru.(kipas pusing ok).apa masalah ,boleh bikin tak kat bengkel ni?

  7. wan naazreen

    salam bro,nak tanya..

    complete kos untuk wira masuk gsr dalam brape anggaran? (dari halcut + pasang + endorse).. n brape hari tempoh pemasangan?

    kalau wira masuk 4g91 plak brape?

    tq bro..

  8. ==> wan, tak lama bro. kejap je siapa. siap bole bagi diskaun lagi. kalau betul2 minat bole kontek saya. slot pun tgh kosong ni. tgh xde queue. kalau betul2 serius je la…

  9. nazrul

    salam bro. sy skrg pakai wira tp enjin dh tukar v6 1.6 auto. kalo nak tukar gearbox manual agak2 bro boleh carikan tak? Dan brape kos skali upah pasang.

  10. nazrul

    salam bro.↲sy ada proton wira 1.5 dh tukar engine v6 1.6 auto. Boleh tak bro tlg carikan gearbox manual dh brape kos termasuk upah pasang.

  11. naim

    salam bro….saya de proton saga standard…mcm mane saye nk upgrade enjin kete 2 bg power skit…

  12. farhana

    salam..saya berhjat nak increase performance viva elite 1.0 sya, ada y bg cdangan utk tukar air filter dlu,bape ye kos?n ada cdngan pnmbah baikan y lain?

  13. salam farhana, ada masalah ke viva tue. tul la tukar air filter buat asas dlu lgpun kete baru kan. apa2 pun bole farhana call saya 0132057839

  14. fitri

    salam..bro brape harga untuk cat kete wira aeroback kaler hitam…
    dgn brape harga bodykit utk wira aeroback atau skirting 1 set (kiri, kanan, dpan, blakang)..
    msg sy harga…0175148944 fitri

  15. shahril

    salam, saya ada wira 1.5 tahun 1996..nak’salin’ jadi evo 2.

    spec yg diperlukan :-

    i) cat hitam (perdana V6)
    ii) kereta evo 2 (sebijik kereta)
    ii) bodypart depan belakang
    iii) bumbung, pintu, dashboard, sit..sumer sekali la jadi evo2.
    iv) piping stainless steel dari depan sampai ekzos
    v) piping intercooler stainless steel
    vi) turbo TD05 (kalau dah ada siap tak payah la)
    vii) endorse JPJ/puspakom

    boleh qot harga kat saya..nie no saya..012-6034007 (shahril) @ email wtfisrael@gmail.com………biasanya penenter akan hantar sebutharga kepada pemberi tender….sama ada berjaya atau tidak terpulang kepada harga penenter..jika tuan berminat untuk join sebutharga..boleh hantar kepada saya direct owner.

  16. mat

    bro.. nak tanyer skit ada masalah x kalau wira 1.5 sy masuk sport rim 17 inci..??
    ada sangkut body x..??
    pastue pick-up kereta kadi kurang sgat ker..??
    need help~

  17. Wan

    Salam nk tnye pndapt krte wira 1.3 injection mmc kluar asap itam.asap bau mnyk petrol.dh wt tunning,srvis,tkar plag pn sme jgk.asap blh thn bnyk kuar time rem,time rning pn sme.pe msaalhye.?ade kah sbb sensor exzos..

  18. zhafri

    salam cik faiz. sya nak tanya skit, brape kos untuk pasang turbo kit pada enjin 4g93 putra saya. barang ada skit2 macam extractor gsr siap tambah wastegate, turbin td04, ngan intercooler vr4, cuma piping intercooler ngan ekzos blm ada. agak2 brapa kos utk siap kan projek ni n blh ke pakai ecu putra asal..

  19. salam zhafri, kos sebenar bergantung kepada beberapa safety tips agar enjin berada dalam keadaan stabil dalam jangkamasa lebih panjang. Mungkin ada yang offer kos cukup2 makan tapi tak ambilkira beberapa faktor kritikal yang akan menentukan bahawa apa yang anda belanjakan adalah berbaloi dan memberi pulangan/prestasi yang memuaskan hati.

  20. salam…sy ada nissan sunny..problem kt kete tu :

    1.body brlubang
    2.enjin x pickup
    3.temp cpt naik

    agak2 la kn bro..ad ta enjin yg besar leh msuk kt sunny nie??buat body kt u how much?kereta lame kn tebal body dia

  21. mat

    Salam bro. Saya skrg guna wira 1.5 m se. Masalahnya bila tgh on the road, signal bateri tiba2 menyala. kejap menyala kejap tidak, pastu bila bawak slow, tukar gear enjin mati. mcmana ek nak solve problem ni? tq bro.

  22. Fairul

    a;kum berapa kos utk turbo kit pd wira 1.3 standard?dan sya igin tahu kompenen apakah sepatutnya ditukar utk pemasangan itu.adakah pgunaan turbo kit adalah pilihan terbaik selain sya tukar enjin lain.krn sya mahukan keselesaan pd kereta.mkd sya sedap tidak laju dan tidak pelahan.(sesedap rsa)

  23. lockon

    Salam bro. Sy pkai wira 1.5se M. Sy nk tny pndpat bro la cmne agk2 cre tbaek utk tingkatkn speed ngn pickup kereta sy dgn bjet 1 ke 1.5k? Mtk share. Thnks bro.

  24. faisal

    salam bro….saya tgh cari distributor ori wira injection mmc 1.5…tp dkt tmpt sye susa nk dpt…takde distributor alternatif ker yg ley msok kt wira… yg lg power lg bagoz…huhu…sbb skrg pki recon pnyer…. rse cm taknak pki kete jer…tau-tau jela bro….

  25. dafi

    salam bro…sy pakai wira se 1.5..kete ni mmg standart abiz la…so skrg ni sy nk upgrade or kasi pickup la xpn rojak ke hehe…sy ni da ada family so nk gak rasa sedap n preng2 bila jalan jauh hehe

  26. Mohd Firdaus

    salam,saya ada wira special edition 2005…enjin standard auto..saya nak upgrade enjin saya nak pakai turbo tapi auto juga,enjin apa yg sesuai…kalo bleh saya nak htr kete je,bengkel uruskan beli enjin dgn pasang….sebab saya baca siap bleh carikan halfcut lagi.

  27. zam

    salam sy ade wira 1.3.injection,kereta x penah bermasalah,dijaga dengan baik,senyap semua standart,sy nak tanye macm mane nak tambah kelajuan pd kerata sy tu,selain tukar enjin,?adakah perlu tukar piping?pakai class plate besar,atau tukar head block,mohon pandangan tuan

  28. wandy

    assalamualaikum bro..klu nak masuk crank 4G64 pada evo kena tukar rod x? apa benda yg perlu buat bila nak tukar crank 4G64??

  29. epet

    Salam bro nk tnye,enjin saye 4g91injection head ade bunyi skit..ade penylesaian x,sbb dh ejas tepet bnyk kali same je..

  30. salam.. bro.. ak ad pakai wira se automatik… tp wira ak x ade pick up.. cam ne nk bg die pick up.. ap yg ak perlu bt.. sama ad nk pakai intercoller, turbo k…

  31. 056480039

    salam…..sy nk tanye bornet depan belakang bumper wira se,4 pintu berape kos semua sekali?

  32. M@n

    hello bro.. sya pkai krta wira aeroback 1.3.. ingt pas abis bt bodykit ni nk tkar engine.. rse2 engine ape yg sesuai.. law buh 4g93 minyak kuat x? sya msih student.

  33. faizal

    Salam bro,nk tnye skitla..sy pkai wira 1.5vdo….then sy ada throttle body gti 1.8vdo….nk masuk throttle body
    1.8 ni nk kna tukar ape2 part lain ke or kna setting ape2 ke?

  34. muhammad muhsin bin salehudin

    salam..bos sye hendak bertanya..berapa kos utk tukar enjin? skang sye pkai 1.5 standard wira se so sye nk tukar enjin 4g91..

  35. Afham

    Salam bro, sye ade wira 1.6 auto tahun 1997.. Macam mane nk bagi laju sikit. Kereta keadaan standard..

  36. fiqaim

    Bro, kawe pkai wira std 1.5 m 4g15 tahun 2007, problemnye ada leaking n minyak hitam kena slalu top up, brape kos tukar gasket full set n clutch yg sesuia untuk tmbah pick up…teng q…

  37. Nazrim

    Assalamualaikum, saya nak tanya kos untuk menukar clach plate kereta wira 1.5 Berapakah kos semuanya dan berapa lama jangka masa baik pulih. Terima kasih.

  38. zali

    assalamualikum tuan,sy nk tanya,keter wira sy bole speed 140km je,knapa eaa,ada apa masalh ke dgn enjin..taun 2007 vdo 1.5..mohon pencerahan tuan.

  39. Sam

    Hello, nak tanya sikit.i tengah nak buat bolt on turbo atau supercharger.i guna 1.5 auto tahun 2007 .pada pendapat anda mana sesuai dan berapa kos untuk b.o.t dan supercharger??

  40. badrul

    Assalam, bagaimana nak buat engine improvement kepada enjin wira aeroback 1.5(a) tahun 2006? bajet saya dari 3k – 6k.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s