Wira Modified Services


Berikut adalah khidmat yang boleh ditawarkan oleh Bengkel EZ Motorsport:

1.  Modifikasi kereta terutama Proton dan Perodua.

2. Membaiki kereta.

3. Servis kereta termasuk tukar minyak hitam, spark plug dan oil filter.

4. Membantu pelanggan menghantar kereta ke bengkel mengecat kereta.

5. Membantu mencari dan menjual half cut, spare parts untuk pelanggan.

6. Mendapatkan kelulusan Puspakom & JPJ untuk endorsement enjin, sunroof, aksesori dan lain-lain.

Namun sekiranya terdapat permintaan lain yang anda perlukan sila hubungi kami untuk pengesahan.

Kami sedia membantu.

 

Dapatkan T-shirt WIRA eksklusif, klik sini.

83 Komen

  1. salam bro…sy nk ty…sy ade wira ab 1.3 mmc injection…so sy igt nk upgrade sket piston asal ke piston 72/73 mm…soalan sy bape agk2 kos upah untuk wt bnde ni?
    tq…

  2. mus>>>mane awk dpt info ni …trus nk 2kar piston…..agak mcm pelik skitla….

  3. hahaha…pelik ke….sy ad dgr dari mmber2 la…blok asl kasi rebore sket…pstu msk piston toyota le…dlm 72mm kot….pston asal 71mm je…so mau ty pndapat bro la…

  4. klu nk upgrade biar cr cc yg bsr skit sbb kos engineering same je…

  5. oh yeke….kre rugi gk la klu stakat msk piston le….sbb pk mls nk tkar blok….kang kne endos la pulak….klu ikt hti da tukar blok 1.5 pstu msk stroker 1.6….igt cm tu la….agk2 bro bpe kos utk brg2 ni sje…..tq

  6. klu nk tukar stroker pkai waja pnye cr blok kutip2 je….jnji ade surat….

  7. haloo… sya ada masalah dgn kerita sya wira 1.5 auto…knp stiap kli sya u or terjun lopak kerita sya bbunyi …kut,kut..apa masalah nya…soksoba or string road klu btul brang tu yg bmasalah… brpa harga …

  8. x hbs 100 bos..

  9. salam bro..saya ada kereta wira 1.3 tahun 2000…ingat nak belajar2 modified…blok saya dah tukar 1.5 hi-cam port n polish…lighten flywheel..cuma sekarang masalahnya keta x pickup langsung..ikemudian idling x cantik langsung..time bukak aircond enjin dah mcm lori….tgh2 bwk keta dia mcm sentap2…hope buleh tlg saya….saya kat damansara….

  10. lpa lak ni no phone saya 0195167481

  11. faizul>>>kene dtg bengkel kasi sy tgk dlu blh ke bro….lokasi klang…

  12. saya pakai Wira 1.6 manual thn 1995.Skrg ada masalah temperature.Jalan jauh dr.klang sampai sg.bsar temp.naik tinggi.dah servis radiator tank,dah tukar radiator cap ,kipas baru.(kipas pusing ok).apa masalah ,boleh bikin tak kat bengkel ni?

  13. salam bro,nak tanya..

    complete kos untuk wira masuk gsr dalam brape anggaran? (dari halcut + pasang + endorse).. n brape hari tempoh pemasangan?

    kalau wira masuk 4g91 plak brape?

    tq bro..

  14. ==> wan, tak lama bro. kejap je siapa. siap bole bagi diskaun lagi. kalau betul2 minat bole kontek saya. slot pun tgh kosong ni. tgh xde queue. kalau betul2 serius je la…

  15. ==> azmi, senang je tu bro tapi syaratnya redi bajet dulu lepas tu call saya

  16. Brapa bajet?nak buat apa?

  17. ada org nak jual x engine neo cps

  18. k bro…nanti saya g bengkel….area mana bro…

  19. salam bro. sy skrg pakai wira tp enjin dh tukar v6 1.6 auto. kalo nak tukar gearbox manual agak2 bro boleh carikan tak? Dan brape kos skali upah pasang.

  20. salam bro.↲sy ada proton wira 1.5 dh tukar engine v6 1.6 auto. Boleh tak bro tlg carikan gearbox manual dh brape kos termasuk upah pasang.

  21. bro..,kawe nk tkar enjin keta kncil kwe kpd enjin l2,boleh tlong carikn x?

  22. bro bajet brp ?

  23. bro dudk mana?

  24. meru klang

  25. engine baru tu bro payah nak cari

  26. contact saya bro – http://www.facebook.com/EZairuL

  27. senang tukar enjin je bro

  28. salam bro….saya de proton saga standard…mcm mane saye nk upgrade enjin kete 2 bg power skit…

  29. bro..nk tya..bpe kos utk pasang spoiler n full skirt model persona?

  30. bro, mohon bro call saye kt 0132057839. sorila bro, pasal harga2 nk kene jaga privasi

  31. salam..saya berhjat nak increase performance viva elite 1.0 sya, ada y bg cdangan utk tukar air filter dlu,bape ye kos?n ada cdngan pnmbah baikan y lain?

  32. salam farhana, ada masalah ke viva tue. tul la tukar air filter buat asas dlu lgpun kete baru kan. apa2 pun bole farhana call saya 0132057839

  33. Salam bos..klu tukar drive shaft kiri kanan wira 1.3, brpe bos kasi caj siap pasang?

  34. salam hairi, no prob tu tp kalau bab harga saya prefer hairi call saya kat 0132057839 ok

  35. salam..bro brape harga untuk cat kete wira aeroback kaler hitam…
    dgn brape harga bodykit utk wira aeroback atau skirting 1 set (kiri, kanan, dpan, blakang)..
    msg sy harga…0175148944 fitri

  36. salam fitri, hanya yang serius akan dilayan. sila call saya 0132057839.

  37. salam, saya ada wira 1.5 tahun 1996..nak’salin’ jadi evo 2.

    spec yg diperlukan :-

    i) cat hitam (perdana V6)
    ii) kereta evo 2 (sebijik kereta)
    ii) bodypart depan belakang
    iii) bumbung, pintu, dashboard, sit..sumer sekali la jadi evo2.
    iv) piping stainless steel dari depan sampai ekzos
    v) piping intercooler stainless steel
    vi) turbo TD05 (kalau dah ada siap tak payah la)
    vii) endorse JPJ/puspakom

    boleh qot harga kat saya..nie no saya..012-6034007 (shahril) @ email wtfisrael@gmail.com………biasanya penenter akan hantar sebutharga kepada pemberi tender….sama ada berjaya atau tidak terpulang kepada harga penenter..jika tuan berminat untuk join sebutharga..boleh hantar kepada saya direct owner.

  38. ade sape2 nk jual engine magma 1.6 x?

  39. bro.. nak tanyer skit ada masalah x kalau wira 1.5 sy masuk sport rim 17 inci..??
    ada sangkut body x..??
    pastue pick-up kereta kadi kurang sgat ker..??
    need help~

  40. salam mat, berat bro. injin ape?

  41. Salam nk tnye pndapt krte wira 1.3 injection mmc kluar asap itam.asap bau mnyk petrol.dh wt tunning,srvis,tkar plag pn sme jgk.asap blh thn bnyk kuar time rem,time rning pn sme.pe msaalhye.?ade kah sbb sensor exzos..

  42. salam wan, ni mcm makan minyak itam je sbb asap itam. kene overhaul. confirm dgn bengkel yang berdekatan dgn bro.

  43. salam cik faiz. sya nak tanya skit, brape kos untuk pasang turbo kit pada enjin 4g93 putra saya. barang ada skit2 macam extractor gsr siap tambah wastegate, turbin td04, ngan intercooler vr4, cuma piping intercooler ngan ekzos blm ada. agak2 brapa kos utk siap kan projek ni n blh ke pakai ecu putra asal..

  44. salam zhafri, kos sebenar bergantung kepada beberapa safety tips agar enjin berada dalam keadaan stabil dalam jangkamasa lebih panjang. Mungkin ada yang offer kos cukup2 makan tapi tak ambilkira beberapa faktor kritikal yang akan menentukan bahawa apa yang anda belanjakan adalah berbaloi dan memberi pulangan/prestasi yang memuaskan hati.

  45. salam…sy ada nissan sunny..problem kt kete tu :

    1.body brlubang
    2.enjin x pickup
    3.temp cpt naik

    agak2 la kn bro..ad ta enjin yg besar leh msuk kt sunny nie??buat body kt u how much?kereta lame kn tebal body dia

  46. Salam bro. Saya skrg guna wira 1.5 m se. Masalahnya bila tgh on the road, signal bateri tiba2 menyala. kejap menyala kejap tidak, pastu bila bawak slow, tukar gear enjin mati. mcmana ek nak solve problem ni? tq bro.

  47. salam mat, yang ni tak lain tak bukan kene bawak bengkel yg bro percaya ASAP

  48. maaf sikucicak, x buat body skrg ni

  49. Boz, sy cdg nak convert wira 1.5 carbs ke injection. Kalau buat kat bengkel bro, berapa koznya?

  50. nak tanya.boleh ke tukar lampu belakang wira kepada evo 3?

  51. mcm mana cara nak buang engine cut proton wira1.3 vdo???

  52. bro anwar, sila rujuk fesbuk utk komen dan pertanyaan http://www.facebook.com/pages/WiRa-XtReMe/112717968750437

  53. a;kum berapa kos utk turbo kit pd wira 1.3 standard?dan sya igin tahu kompenen apakah sepatutnya ditukar utk pemasangan itu.adakah pgunaan turbo kit adalah pilihan terbaik selain sya tukar enjin lain.krn sya mahukan keselesaan pd kereta.mkd sya sedap tidak laju dan tidak pelahan.(sesedap rsa)

  54. bro fairul, turbo kit kat wira standard tak bole bro. rujuk sini http://www.facebook.com/pages/WiRa-XtReMe/112717968750437

  55. Salam bro. Sy pkai wira 1.5se M. Sy nk tny pndpat bro la cmne agk2 cre tbaek utk tingkatkn speed ngn pickup kereta sy dgn bjet 1 ke 1.5k? Mtk share. Thnks bro.

  56. salam bro….saya tgh cari distributor ori wira injection mmc 1.5…tp dkt tmpt sye susa nk dpt…takde distributor alternatif ker yg ley msok kt wira… yg lg power lg bagoz…huhu…sbb skrg pki recon pnyer…. rse cm taknak pki kete jer…tau-tau jela bro….

  57. salam bro…sy pakai wira se 1.5..kete ni mmg standart abiz la…so skrg ni sy nk upgrade or kasi pickup la xpn rojak ke hehe…sy ni da ada family so nk gak rasa sedap n preng2 bila jalan jauh hehe

  58. salam,saya ada wira special edition 2005…enjin standard auto..saya nak upgrade enjin saya nak pakai turbo tapi auto juga,enjin apa yg sesuai…kalo bleh saya nak htr kete je,bengkel uruskan beli enjin dgn pasang….sebab saya baca siap bleh carikan halfcut lagi.

  59. salam sy ade wira 1.3.injection,kereta x penah bermasalah,dijaga dengan baik,senyap semua standart,sy nak tanye macm mane nak tambah kelajuan pd kerata sy tu,selain tukar enjin,?adakah perlu tukar piping?pakai class plate besar,atau tukar head block,mohon pandangan tuan

  60. cm xde org jer kt blog ni….da xaktif kowt….

  61. ada bro call je 0132057839 tq

  62. salam bro zam, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> https://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  63. salam bro firdaus, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> https://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  64. salam bro dafi, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> https://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  65. salam bro faisal, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> https://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  66. salam..nak tnya.sy ada kete kncil 850auto..nk tukar dari kaburetor ke injection..bleh?bpe anggaran?

  67. salam nurul, terima kasih kerana sudi bertanya. mohon agar nurul talipon no saya 0132057839. jgn sms ye, call terus. tq

  68. salam, sya pakai wira 1.5 carburater tpi minyak mmg kuat, kalo tukar injection minyak x kuat ke

  69. salam zaki, terima kasih kerana sudi bertanya. mohon agar nurul talipon no saya 0132057839. jgn sms ye, call terus. tq

  70. assalamualaikum bro..klu nak masuk crank 4G64 pada evo kena tukar rod x? apa benda yg perlu buat bila nak tukar crank 4G64??

  71. Salam bro nk tnye,enjin saye 4g91injection head ade bunyi skit..ade penylesaian x,sbb dh ejas tepet bnyk kali same je..

  72. salam.. bro.. ak ad pakai wira se automatik… tp wira ak x ade pick up.. cam ne nk bg die pick up.. ap yg ak perlu bt.. sama ad nk pakai intercoller, turbo k…

  73. salam bro sy guna wira 1.5 auto tpi dah tkar manual 1.5 gak …sy ingat nak masok clas 1.8 bleh ke ?

  74. wira standard 1.5 manual nak kacut turbo berapa ye ? klau x keberatan bleh sms sy harga tq 0173377324…area klang

  75. Faiz, sy bcdg nk convert wira sy 1.5 kpd Mivec DOHC 1.6 auto @ GSR DOHC 1.8 auto. Kos keceluruhan dlm berapa yer?

  76. salam…..sy nk tanye bornet depan belakang bumper wira se,4 pintu berape kos semua sekali?

  77. hidup lagi ke page nie..sy nak berhubung dgn admin..nak tanya sal kereta wira

  78. hello bro.. sya pkai krta wira aeroback 1.3.. ingt pas abis bt bodykit ni nk tkar engine.. rse2 engine ape yg sesuai.. law buh 4g93 minyak kuat x? sya msih student.

  79. Salam bro,nk tnye skitla..sy pkai wira 1.5vdo….then sy ada throttle body gti 1.8vdo….nk masuk throttle body
    1.8 ni nk kna tukar ape2 part lain ke or kna setting ape2 ke?

  80. Saye ad wira 1.3 aero…nk brtanya..law nk modified..dri block smpai ke head..ape brg yg prlu sye msokkn..

  81. salam..bos sye hendak bertanya..berapa kos utk tukar enjin? skang sye pkai 1.5 standard wira se so sye nk tukar enjin 4g91..

  82. Salam bro, sye ade wira 1.6 auto tahun 1997.. Macam mane nk bagi laju sikit. Kereta keadaan standard..

  83. Bro, kawe pkai wira std 1.5 m 4g15 tahun 2007, problemnye ada leaking n minyak hitam kena slalu top up, brape kos tukar gasket full set n clutch yg sesuia untuk tmbah pick up…teng q…


Comments RSS

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s