Lokasi Kami


MAAF! ALAMAT BERTUKAR LAGI!

 

Lokasi terbaru kami adalah:

Bengkel Kereta Sungai Tengi,

Jalan Laksamana,

Desa Maju Sungai Tengi,

44010 Kuala Kubu Bharu,

Selangor.

Tel: 013-2057839 (Faiz)

=================================================================================

NEW!!! Alamat paling terbaru kami:

No. 47/H1, Lot 1831, Batu 8, Meru, 42200 Kapar, SELANGOR

Bagaimana nak ke sana?

Klik Google Maps — > PETA BENGKEL EZ MOTORSPORT

=================================================================================

Terbaru! Lot bengkel kami yang terbaru…

Alamatnya

No 36, Jln Meru Indah 2

Tmn Sri Saujana, Meru

42200 Kapar

Klang

Selangor.

Lokasi Bengkel lama kami adalah:

Lot 2599, Jalan Salleh Off Jalan Meru

41050 Klang

Selangor

33 Komen

  1. nak tanya berapa kos cat wira (full body) dari hitam standard wira 1.5 se kpd warna biru subaru impreza?

  2. asrul>>>klu xde kristal dlm 2k la….

  3. lau iswara nk cat warna merah inspira

  4. Salam En. Faiz / En. Azam,

    Sekadar ingin bertanya, saya memiliki kereta proton putra (auto)… sejak saye pakai (dari 3 tahun lepas).. tak pernah tukar timing belt, tak pernah check engine (sekadar servis 3-4 bulan tu ada la), dan saya merasakan ‘pick-up’ kereta kurang ummpphh.. pasal kereta ni saya memang kurang arif betul.

    Adakah bengel encik2 berdua dapat membuat servis engine (overhaul ke, ape ke)? Tukar timing belt, dan lain-lain?

    Terima kasih.

    Syafiq
    ++++++++++++++

  5. salam bro..sy ade wira ab 1.3 thn 2000…sy rs nk upgrade sket la….bole bg cdgn pe bnde y nk d tukar?
    tq…

  6. Salam En. Faiz / En. Azam,

    nak bertanya pasal rim OSAKA …masih ada lagi ker???

  7. salam, minta maaf banyak. stok habis. dealer pun xde update lagi samada dah adatok atau tak. cuba call 0133558023 (rims agent).

  8. sy nak tanya. bodykit xtream untuk exora 2 berapa kos dia.sy btl2 berminat la

  9. salam,.nk tnye nak wat piping stainless intercooler brape modal n bengkel bro bleh wat x?

  10. mastural>>>nk kene check stok kt dealer dlu la bro..
    cha>>>sori bro…skrg dh x buat la

  11. Spesifikasi kereta:
    – 1.3 Gli (injection) (yg truknye versi VDO)
    Modifikasi:
    – Flywheel 1.6 (belum skim/lighten)
    – Clutch (Exedy slalu amik kat kedai sparepart)
    – Manifold (4+2+1) + Ekzos kena tipu (kedai suruh pasang 2″ dr nenas – blkg) sebab kata ade top so far takde beza.

    Perlu khidmat utk additional modifikasi:-
    – Budget RM1000.00

    Prestasi kereta skrg:
    – dh x sedap
    – gear pjg tapi rasa berat (1st :40, 2nd:80, 3rd:120, 4th:170, 5th:lemau

    TQ.

  12. i ingat na tukar engine kereta proton saga aeroback lama 1.3 .tapi i tak tahu na tukar engine ape.boleh tolong tak. dalam rm2500 .

  13. berapa kos fiber bahagian depan nak masuk waka ke evo 10

  14. salam bro..
    nak tukar gearbox perdana v6 ke manual..
    berapa budget agak2 nak kena siapkan.

  15. bro nak buat kat mana

  16. bro nak bikin kat mana bro

  17. bro duduk mana? dah kontek faiz ke 0132057839 ?

  18. bro duduk mana yek

  19. saya duk area cheras…
    nak buat kat tmpt korg la cadangnyer

  20. kalu camtu call 0132057839

  21. assalamualaikum.. saye ingat nak converte wira 1.6 saye pada 4g93T auto.. berape anggaran perbelanjaan yang diperlukan?? diharap dapat membantu..

  22. bro bole call faiz 0132057839 utk jwpn pasti atau klik fesbuk

  23. Askum bro..sy pkai keta wira sedan 1.5 auto thn 97 dan dh tukar g/box kpd manual.masalah sy keta jd xde pick up cuma lajak je..bila brek nk dptkan speed blik jd lembab..rs terseksa nk menekan acc..apa saranan bro utk bg keta jd lg power?kena tkr clutch s/touring ke,skim f/wheel ke,cable plug bg lg bsr ke..agak2 bsr x modal nk bt?bengang ar bila keta iswara 1.3 bleh mkn angin blakang wira 1.5..lg2 kena hambat ngan kancil yang cc la kcik..aduii..xtau la kot2 kancil turbo.

  24. Salam Bro… aku ada pakai waja auto tahun 2005 engine mit.. masalah skarang kadang2 semput bila tgh drive.. dah tukaq coil plug, auto gear sensor, spark plug. dia ckp ECU ok, pump oil, oil filter semua ok. Apa msalahnya ngan kete aku nie.. Plss…. Thanks

  25. salam yusri, trus trang saya bagitau mmg kena trace one by one sampai jumpa. kena dtg bengkel kalau nak bikin.

  26. salam bro,wira 1.6 manual nk bg laju lg mcm mna,boleh terang x bnda apa nk tukar

  27. salam bro..klaw wira N/A 1.8 tibe2 mati dlm perjalnn apsal erk…bler strt blek xidup

  28. salam..sy duduk area johor bahru..ingat nak upgrade enjin viva 1000cc laa..nk kasi pick up abis sama top speed tp xnak convert turbo..minta pandangan

  29. As’kum…sy ada wira 1.5 auto kalau nak masuk turbo tanpa tukar enjin berapa ye kos semua dan berapa hari leh siap…..thank bro

  30. bro enjin gen 2 gua nk upgrade spt di atas 2 agk2 bape mkn kos nyer..

  31. Assalamualaikum,

    Nak tanya, ada jual pintu Iswara Aerobik tak?

  32. salam bro… brapa kos nk buat piping turbo untuk perdana?

  33. nak tnya bpe kos utk tukar timing belt
    lining brek,hidraulik,minyak gearbox


Comments RSS

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s