Lokasi Kami


MAAF! ALAMAT BERTUKAR LAGI!

 

Lokasi terbaru kami adalah:

Bengkel Kereta Sungai Tengi,

Jalan Laksamana,

Desa Maju Sungai Tengi,

44010 Kuala Kubu Bharu,

Selangor.

Tel: 013-2057839 (Faiz)

=================================================================================

NEW!!! Alamat paling terbaru kami:

No. 47/H1, Lot 1831, Batu 8, Meru, 42200 Kapar, SELANGOR

Bagaimana nak ke sana?

Klik Google Maps — > PETA BENGKEL EZ MOTORSPORT

=================================================================================

Terbaru! Lot bengkel kami yang terbaru…

Alamatnya

No 36, Jln Meru Indah 2

Tmn Sri Saujana, Meru

42200 Kapar

Klang

Selangor.

Lokasi Bengkel lama kami adalah:

Lot 2599, Jalan Salleh Off Jalan Meru

41050 Klang

Selangor

33 thoughts on “Lokasi Kami

  1. Asrul Pilah

    nak tanya berapa kos cat wira (full body) dari hitam standard wira 1.5 se kpd warna biru subaru impreza?

  2. Syafiq

    Salam En. Faiz / En. Azam,

    Sekadar ingin bertanya, saya memiliki kereta proton putra (auto)… sejak saye pakai (dari 3 tahun lepas).. tak pernah tukar timing belt, tak pernah check engine (sekadar servis 3-4 bulan tu ada la), dan saya merasakan ‘pick-up’ kereta kurang ummpphh.. pasal kereta ni saya memang kurang arif betul.

    Adakah bengel encik2 berdua dapat membuat servis engine (overhaul ke, ape ke)? Tukar timing belt, dan lain-lain?

    Terima kasih.

    Syafiq
    ++++++++++++++

  3. Spesifikasi kereta:
    – 1.3 Gli (injection) (yg truknye versi VDO)
    Modifikasi:
    – Flywheel 1.6 (belum skim/lighten)
    – Clutch (Exedy slalu amik kat kedai sparepart)
    – Manifold (4+2+1) + Ekzos kena tipu (kedai suruh pasang 2″ dr nenas – blkg) sebab kata ade top so far takde beza.

    Perlu khidmat utk additional modifikasi:-
    – Budget RM1000.00

    Prestasi kereta skrg:
    – dh x sedap
    – gear pjg tapi rasa berat (1st :40, 2nd:80, 3rd:120, 4th:170, 5th:lemau

    TQ.

  4. suresh

    i ingat na tukar engine kereta proton saga aeroback lama 1.3 .tapi i tak tahu na tukar engine ape.boleh tolong tak. dalam rm2500 .

  5. xapaix

    assalamualaikum.. saye ingat nak converte wira 1.6 saye pada 4g93T auto.. berape anggaran perbelanjaan yang diperlukan?? diharap dapat membantu..

  6. Leejo84

    Askum bro..sy pkai keta wira sedan 1.5 auto thn 97 dan dh tukar g/box kpd manual.masalah sy keta jd xde pick up cuma lajak je..bila brek nk dptkan speed blik jd lembab..rs terseksa nk menekan acc..apa saranan bro utk bg keta jd lg power?kena tkr clutch s/touring ke,skim f/wheel ke,cable plug bg lg bsr ke..agak2 bsr x modal nk bt?bengang ar bila keta iswara 1.3 bleh mkn angin blakang wira 1.5..lg2 kena hambat ngan kancil yang cc la kcik..aduii..xtau la kot2 kancil turbo.

  7. yusri

    Salam Bro… aku ada pakai waja auto tahun 2005 engine mit.. masalah skarang kadang2 semput bila tgh drive.. dah tukaq coil plug, auto gear sensor, spark plug. dia ckp ECU ok, pump oil, oil filter semua ok. Apa msalahnya ngan kete aku nie.. Plss…. Thanks

  8. faiz

    salam..sy duduk area johor bahru..ingat nak upgrade enjin viva 1000cc laa..nk kasi pick up abis sama top speed tp xnak convert turbo..minta pandangan

  9. Ajun78

    As’kum…sy ada wira 1.5 auto kalau nak masuk turbo tanpa tukar enjin berapa ye kos semua dan berapa hari leh siap…..thank bro

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s