*Kereta Jimat Minyak*


jimat minyak

sebelum jimat minyak – 274 km

jimat minyak

selepas jimat minyak – 293 km

Tahu tak bagaimana nak jadikan kereta anda sebagai sebuah kereta jimat minyak?

Sama macam modifikasi kereta. Kalau dah minat tentu kita cari mekanik yang boleh buat dan sanggup berhabis duit nak buat Wira Evo, Mivec, GSR dan macam-macam lagilah.

Pasal kereta jimat minyak ni, ada juga diterangkan tekniknya secara satu per satu macammana nak mengurangkan penggunaan minyak dan mencipta kereta jimat minyak ni dengan hanya kos yang paling minima sahaja. Banyak lagi pasal kereta jimat minyak yang nak dikongsi kat sini tapi rasanya elok kita dapat tengok sendiri cara yang menunjukkan macammana teknologi kereta jimat minyak ni.

==>> Mari kita lihat kereta jimat minyak.

1 Komen

  1. Assalamualikum Bro.. , saya mahu minta pendapat dan pandangan dalam masalah saya ni.. saya baru tukar engine dari kancil 660 ke half cut Mira L5 JBJL 4 piston auto. minyak petrol terlalu kuat perahnye kalahkan engin 2000 cc.. saya sudah bandingkan dengan rakan2 lain yang guna engin seperti saya,, jauh bezanya. service pun sudah tiada beza..pomen saya pun dah pening kepala.. cuma katanya kena buat computer tuning.. masalah kedua pulak kat mana bengkel tunig yang terbaik.. salam


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 85 other followers