Love Your Car By Covering & Hand Car Wash To Keep Your Car Like New


New vs old

Imagine having a look at a vehicle from the year 1993. What we often see is a car with a few dents, many rust spots and faded paint. Then, check out any new 2011 vehicle and wonder, “in fifteen years, how the thing will look like then?”

Doing the impossible

Most of the time, you might say, it can not be avoided. It was just something that happens from time to time and there is no way to stop it. But in other occasion, it happens from time to time when you look at a vehicle ten or fifteen years age, and you will be amazed at the condition of the vehicle. It may old but certainly not bad and in very good condition. So how is it possible for two vehicles that were manufactured and released in the same year could look so different?

Cover your car

Coverking UVCCAR4S98 Universal Fit Cover for Sedan Length 16.9 ft. to 19 ft.- (Coverguard, Grey)
Amazon Price: $24.31
List Price: $41.34
Coverking UVCCAR3S98 Universal Fit Cover for Sedan Length 14.3 ft. to 16.8 ft.- (Coverguard, Grey)
Amazon Price: $19.95
List Price: $40.36
Universal Disposable Car Cover 12 x 24 FT All Sizes Sedan Mini Van SUV Truck Furniture Room Sofa
Amazon Price: $30.00

Tender, love and care attitude

The answer is simple. It is a matter tender, love and care that the owner show in his/her car. In other words, there are many things people can do to prevent wear and tear of their vehicles that may occur in the course of many years of use. One way is to put some investment by purchasing a car cover. A car cover is very useful because it avoids unnecessary injuries occur due to possible contamination, dirt, rain, snow, bird droppings, mud and tree sap. But if your car is not stored in the garage, a car cover is very crucial to have.

Another way you can be sure that your car is always kept clean by taking it continuously for a car wash. A full-service car wash includes good scrub from the outside of the car and also clean the entire interior in which a complete vacuum of the carpets and seats are performed. This ensures that the car always looks fresh and clean as new. To avoid the car seat or carpet form dirt, try not to bring food and drinks in the car.

Other ways to help your car look like new every time is when you get a scratch or dent, it is important to repair it immediately. The more you wait, it will only get worse from time to time because they can easily get rusty.

Wash your car

Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo and Conditioner, 64oz.
Amazon Price: $7.99
List Price: $10.99
MOTHERS 05632 California Gold Car Wash - 32 oz
Amazon Price: $6.72
List Price: $9.03
Meguiar's Microfiber Wash Mitt
Amazon Price: $4.95
List Price: $6.29
Advertisements

Anti glare glasses prevent glare while driving


Drive comfortably without glare

Have you almost have an accident due to glare while driving? Glare can be caused by many things. Causes of glare includes the use of white light bulb used in vehicle, the light from the sun reflect from the surface and go into your eyes and etc.

Glare will cause your view blocked and making it difficult to respond to situations you are expecting. This problem can be avoid if you can overcome the glare.

There is now a sophisticated technology that has been created and the product is polarized sunglasses. Just wear polarized sunglasses and your views will become clearer and without any distortion.

Actually you can even used polarized sunglasses during cycling, fishing, hiking and other sporting activities that may carried out openly to sunlight.

Polarized sunglasses neutralized glare

Flying Fisherman Maverick Polarized Sunglasses (Matte Black Frame, Smoke Lenses)
Amazon Price: $14.40
List Price: $21.95
Flying Fisherman Key Largo Polarized Sunglasses (Matte Black Frame, Smoke Lenses)
Amazon Price: $11.92
List Price: $19.95
Flying Fisherman San Jose Polarized Sunglasses (Copper Frame, Amber Lenses)
Amazon Price: $16.87
List Price: $21.95

Punca tayar selalu kurang angin


Baru-baru ni aku perasan tayar depan kurang angin.

Nampak sangat tu yang jadi perasan sebelum ini rasanya tak macam ni kecuali kalau memang skru atau paku masuk dalam tayar terus pancit.

Ingat balik sebelum aku tukar tayar baru brand lain dari yang sebelum ni.

Bukan aku yang nak tukar brand tapi dah pusat servis bertauliah ni yang suggest tayar brand lain sebab dia kata brand tu saje yang dia ada. Boleh percaya ke?

So dalam hati fikir takkanlah tayar brand terkenal yang mahal ni ada masalah angin keluar, macam tak percaya je.

Brand tayar sebelum ni  yang aku pakai memang tip top. Dari mula aku pam sampai bila-bila pun angin dia maintain je. Baru aku perasan tayar ni memang terbaik. Lain kali tak payah tukar lain brand lah.

Nak pastikan apa dia masalahnya aku pun pergi kedai tayar. Nak kata bocor tak ada nampak skru atau paku yang melekat kat tayar, aku dah cek dah.

Lepas tu lagi satu yang pelik angin dia keluar slow sangat. Jika bocor dah gerenti aku kena panggil pomen datang rumah atau ganti tayar spare buat sementara waktu.

Tapi bocor dia tak macam tu. Tak terus pancit tapi tayar jadi lembik.

Nak tau apa kesan tayar lembik ni?

Kesan-kesannya ialah steering jadi berat. Nama je power steering tapi bila nak pulas steering tu memang agak terasa tak smooth.

Lagi satu nanti tayar makan atau tayar haus tak sekata.

Jika korang banyak duit silakan tayar melembik lanyak sampai kong.

Kereta pun akan gerak tak selancar kalau tayar bulat cantik so ini akan sebabkan apa? Penggunaan minyak yang lebih dari biasa.

Jadi nak elak fulus terebang lebih baik aku pergi bengkel kereta. Hasil pemeriksaan lepas rendam dalam air memang sah takde bocor pun.

Tapi pomen perasan ada bubble sangat kecil asyik keluar dari inlet tempat angin pam masuk. So pomen cadangkan tukar inlet ni untuk kedua-dua tayar depan.

Dah hasilnya memang terbaiklah.

Tayar kencang balik harap untuk jangkamasa yang lama tak perlu pam tayar berkali-kali semata nak top up angin yang keluar tu tadi.

Bila tayar kencang dan bulat, steering pun ringan dan mudah nak manouver kereta dan semestinya kereta pun gerak smooth dan menjimatkan minyak.

Jadi pastikan kereta tayar tu tak bocor cuma repair mana yang perlu sahaja. Jangan sampai kena tipu dengan bengkel hanya sebab kita tak ada ilmu mengenai kereta kita sendiri.

Walaupun hantar bengkel tapi aku cadangkan sebagai pemilik kereta yang sayangkan kereta masing-masing ambil tahu mengenai kereta kita sendiri supaya kita tahu apa yang perlu atau tidak perlu untuk menjaga kereta masing-masing dan tidak serah bulat-bulat keputusan di tangan pomen.

 

 

Cek air bateri kereta


Cek air bateri kereta adalah perkara asas dalam pemeriksaan kereta anda dan samada anda pria atau wanita sepatutnya anda mesti tahu nak cek dan tau bagaimana nak top up paras air ke tahap yang sepatutnya.

Selalu juga tengok kereta tersadai di tepi jalan tapi bukanlah kereta buruk pun, kereta baru. Kesimpulan awal yang boleh dibuat ialah bateri kereta lemah atau pun bateri kereta kong. Samada memang bateri dah lama atau tak pernah cek air bateri kereta.

Sekarang ni dah ada gajet yang boleh digunakan dalam memberi amaran awal berkenaan condition bateri. Ianya telah di bangunkan oleh syarikat teknologi tempatan. Hanya dengan sistem yang mudah, ringkas dan praktikal satu gajet kecil ini boleh di plug in ke sumber letrik kereta dan anda terus boleh tahu keadaan bateri kereta secara terus. Ada 3 warna umum yang digunakan sebagai penunjuk iaitu 1 merah, 1 kuning dan 2 hijau:

1. 2 hijau – bateri sangat baik

2. 1 hijau – bateri baik

3. 1 kuning – bateri kurang baik (dicadang agar tukar baru)

4. 1 merah – bateri kong

Untuk mengetahui dengan lebih jelas boleh tonton video di bawah:

1. Mula-mula ignite power (injin belum hidup) – lampu menyala dan tunjuk status sebenar bateri (hanya 1 lampu hijau menyala bagi bateri saya)

2. Bila start injin semua lampu terpadam sebentar

3. Lampu menyala semula

Gajet ini ada fungsi lain seperti menstabilkan kuasa dalam sistem kereta secara keseluruhannya termasuk sistem elektronik bagi kereta moden. Ada juga testimoni pelanggan yang menyatakan gajet ini dapat menjimatkan minyak kereta.

Saya pun dah pakai satu tapi saya guna on and off lihat kepada keperluan  dan condition enjin (wira standard se 1.5) pada haritu. Target saya lebih pada enjin yang smooth dan condition enjin dan bateri kereta yang sihat.

What can we do to save on fuel and help our budgets out?


Dear Readers,

Do we will ever see the days of inexpensive gas again? With everything happening in our world it is very doubtful that we will ever see the return of low fuel prices. What can we do to save on fuel and help our budgets out?

The main idea here is to think of every little thing you can do to save on gas prices, and combine the ideas together. Jointly, you can possibly save hundreds or thousands of dollars a year of you build up a plan and adhere to it.

One of the plan of action, and this is a long term one, is to decrease your dependency on gas and fuel overall. Carpooling is probably the easiest and most in effect way to reduce your fuel costs immediately. This may not be practical for some people but for spouses or colleagues that live and work in similar locations it is ideal. Let’s face it…we may not see cheap gas return for a long time, if ever.

Here are some basic tips to better gas mileage or save up fuel in general. Some of these are obvious, but you may not have thought of some of the items on this list:

•Carpool
•Get a more fuel efficient car or hybrid
•Plan trips depending on the errands you need to run and develop a route
•Consider purchasing a motorcycle
•Ride a bicycle or walking the local store
•Make certain maintenance on your car is up to date
•Keep tires inflated at right pressure
•Apply fuel saving products on your car
•Limit air conditioner consumption in the summer as it brings down MPG efficiency

Or

•You may want to know how you can use water to save fuel, clean out your engine and most importantly save money. If yes, then keep on reading by click here.

4 Ways To Increase Automotive Performance


In these days of high gasoline prices, it may seem ridiculous to consider ways to increase your car’s performance as they are almost always associated with increased fuel consumption. However, there are four ways to increase performance that do not have to negatively impact your gas mileage. Let’s take a closer look at each one.

1. Reusable Air Filters. Landfills are stuffed with items we use once and then throw out. Auto air filters are one such item and through the life of a car you can go through 6-12 of them with no problem. For approximately three times the price, washable and reusable air filters are a great alternative. When you purchase one it likely will be the last air filter your car will ever need. Reusable air filters enable you to gain slight increases in horsepower and acceleration as well as to impact the environment in a positive way.

2. Performance Chips. All new cars are operated by a computer chip that tells how much torque and horsepower can be displaced. Performance chips or recalibrations of your current chip can produce significant increases in horsepower and torque for your vehicle.

3. Performance Exhaust Systems. Cat-back or “catalyst-back exhaust systems” are a great way to free up trapped torque and to unleash horsepower. Keeping all the important emissions parts in place, a cat-back system incorporates large width exhaust pipes and low restriction performance mufflers into your car thereby lowering exhaust back pressure. A side benefit is the really awesome sound emitting from the exhaust system.

4. Cold Air Intake. A cold air intake is an under the hood mod that helps to reduce the temperature of the air entering the car for the sole purpose of increasing the power of the engine. Side benefits include enhancements to the appearance of the engine bay as this part can be attractive and colorful; the sound the unit makes is also appealing.

Costs for each of these performance enhancements can vary greatly. Shopping online with a trusted wholesaler is one of the best ways to find top quality parts at the lowest possible prices. By doing the work yourself, you can save a bundle and enjoy the fruits of your labor in no time.

Car Accessories & Parts

Tips Modifikasi Ikuti Prosedur JPJ


Terima kasih kepada pengunjung blog yang ada memberikan komen-komen dan ada juga pertanyaan. Jadi berdasarkan pertanyaan tu juga saya ingin berkongsi tips yang saya dapat dari sumber yang boleh dipercayai. Kali ni saya ingin memaparkan tips modifikasi yang mengikut prosedur JPJ.

Modifikasi yang memerlukan pengesahan JPJ adalah seperti pertukaran enjin baru, bentuk dan ciri asal kereta anda. Maksudnya jika dah modify tu ciri asal kereta dah tak nampak. Modifikasi yang major/ketara memang memerlukan kelulusan.

Ada juga modifikasi yang tak perlukan kelulusan iaitu modifikasi yang tidak memberi kesan kepada bentuk, ciri asal, kestabilan dan keselamatan kereta anda, contohnya:

1. Spoiler didepan dan belakang,
2. Skirt, aerofoil dan visor pintu,
3. Protecting guards di depan dan belakang,
4. Ubah grill radiator dan bonet,
5. Tukar rekabentuk lampu,
6. Rim dan tayar besar,
7. Para bumbung,
8. Lampu brek tambahan, signal tambahan, dan
9. Tambah spotlight pada bahagian depan

Walaubagaimanapun, anda harus ingat walaupun tak perlu kelulusan tapi ada syaratnya:

1. Spoiler, aerofoil dan skirt yang dipasang tidak melebihi 150mm jika diukur dari bahagian luar tayar belakang.
2. Door visor tidak melebihi 100mm lebar dan tinggi.
3. Rim dan tayar lebar mesti ditutup penuh dengan mudguards/mudflaps.
4. Protecting guards mesti tidak menutup lampu kereta. Lebar keseluruhan tidak lebih dari lebar kereta. Tidak boleh ada bucu tajam terjulur melebihi 100mm.
5. Bumper besar jika dipasang mesti tidak melebihi 50% dari roda besi kereta.
6. Headlamps dan signal selepas pengubahsuaian tidak boleh melebihi 300mm dan 400mm masing-masing dari kedudukan asal.
7. Para bumbung yang dipasang tidak boleh melebihi panjang, lebar bumbung atau ketinggian 400mm dari bahagian teratas.

Ada tambahan lagi, pengubahsuaian kecil tadi walaupun dibenarkan tanpa kelulusan masih tertakluk kepada undang-undang Kenderaan Bermotor (Pembinaan dan Penggunaan) Peraturan 1959 atau kenderaan bermotor (Pembinaan, Peralatan dan Pengunaan) Peraturan 1988.

Tapi tak perlu risau yang penting undang-undang ini lebih kepada untuk mengelakkan modifikasi yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada diri dan pengguna lain.

 

NAK LIHAT VIDEO MODIFIKASI KAMI?!!

|

\|/