Cara cuci fuel injection (kereta kurang kuasa)


Kereta selalunya kurang kuasa sebab fuel injection yang kotor.

Jangan terburu-buru nak sentuh barang lain bro.

Cuba setel satu demi satu.

Kos pon tak mahal.

Try cuci injector.

Kalau takde cuba la cuci karburator.

Kadang problem simple je tapi kita je yang fikir lebeh.

Why not try first?

Kita cuba yang simple dulu dan ini pun praktikal.

Bukan susah sangat pun.

Taung je dalam tank.

Rega pun tak sampai RM100.

Jimat kos giler!

Pickup memang best kata testimoni yang dah try.

Klik sini—> Try cuci fuel injection bagi pickup power bro!

Cara untuk dapatkan top speed


Cara untuk dapatkan top speed kereta anda ialah dengan mengembalikan kuasa asal kereta.

Ingat tak masa mula2 dapat angkat kereta dari kedai.

Smooth kan macam jalan atas air.

Sekarang apa dah jadi.

Kereta lembam?

kereta takde pickup?

enjin tak pickup?

kereta kurang kuasa?

kereta kurang pickup?

Haha.

Bukan salah kereta pun.

Tapi salah tuan punya kereta.

Pakai tau.

Servis hampeh!

Nak bagi tau sini.

Cara untuk dapatkan top speed ialah dengan cuci injector.

Tu pun kalau kereta injection.

Kereta lama camner bro? Masih pakai karburetor!

Takde masalah, boleh je.

Guna pencuci karburator lah.

Mana nak hantar? Bro ada buat tak?

Tak yah. Buat sendiri jek!

Mana tau bro.

Owh ini DIY punya. Made in USA.

Tuang dalam tangki dia cuci sendiri punya.

Boleh percaya ke?

OK!

Kalau tak percaya boleh baca testimoni.

Klik sini —> Baca testimoni pickup power!

Kereta takde pickup?


Kereta takde pickup?
Enjin tak pickup?
Kereta kurang kuasa?
Kereta kurang pickup?

Jangan risau.

Jawapannya ialah kerana injector atau karburetor yang kotor!

Kena overhaul ke?

Hohoho …

Takdelah macam tu. Jangan buat lawak ok.

Penyelesaiannya semudah ABC.

Nak tau?

Ni haa dia.

 

Bila injector kotor inilah yang terjadi, minyak sembur tak cantik sebabkan pembakaran tak sekata.

Bila pembakaran tak sekata, enjin pun kurang kuasa.

Bagaimana nak servis injector atau karburator?

Hantar kedai tau je lah, kang buka2 enjin pomen kata ada barang lain pulak rosak.

Macam-macam kan.

So, nak mudah tak payah buka enjin pon.

Cuci dalaman je macam makan jamu tu.

Nak tau caranya?

Cara mudah kos jimat tapi berbaloi.

Klik sini —> Cuci injector/karburator DIY (buat sendiri je)

JIMAT KOS!

Buat rotation tayar kereta setiap 7,000 km


Rotation tayar? Apadia tu?

Kenapa nak buat selalu?

Beban yag ditanggung tayar depan yang adalah lebih Berat jika dibanding dengan tayar belakang.

Bahagian depan kenderaan ada injin yang berat. Tayar depan juga berperanan untuk membelok. Kebanyakan kereta juga adalah front wheel drive. Jadi betullah tayar depan akan lebih cepat haus.

Kecuali ….

Kita gilirkan tayar depan ke bahagian belakang dan sebaliknya. Dengan Cara ini tayar depan dan belakang akan haus bersama-sama.

Tahukah anda tayar belakang jika tidak berganjak ke depan ia sukar nak haus. Tapi ia tetap akan expire juga. Jadi gunakan tayar anda dengan bijak.

Apa jadi jika rotation tidak dibuat?

Tayar depan haus cepat. Tayar depan akan rosak lebih cepat jika tak buat alignment selalu. Dia makan tepi lebih dari bahagian lain. Tayar belakang tak haus.

Samada tayar haus cepat atau rosak cepat anda dah kena keluarkan lebih kurang RM500 untuk tukar dua tayar dalam tempoh tak sampai 3 tahun. Sepatutnya anda dalam 3 tahun tidak perlu tukar mana-mana tayar pun jika anda buat rotation plus alignment ikut jadual.

Kesan-kesan lain yang akan timbul apabila tayar depan rosak ialah driveshaft kereta akan mengalami beban lebih dari biasa. Jadi yang asalnya berasal dari tayar akan berjangkit ke parts yang lain. Stereng pun rasa berat. Kita cuma perlu setelkan hal tayar ini dan dengan cara ini semua parts kereta yang bersangkut dengan tayar akan dapat diselamatkan.

Jimat kos!

Memang anda perlu keluarkan sedikit kos untuk rotation dan alignment tetapi anda jimat RM500 berbanding anda nak jimat sikit duit tapi dah kena belanja besar sebab terpaksa tukar tayar.

Tentang jadual nak buat rotation tayar ni memang ramai yang tak tahu sebab itu tak buat atau lupa dan ambil ringan. Untuk mudah dan praktikal, rotation tayar perlu dibuat setiap 7,000 km. Susah nak ingat kan?

Untuk lebih mudah ingat, buat je rotation setiap kali anda siap buat servis kereta tukar minyak injin (minyak hitam). Sebaik sahaja reminder servis kereta sampai, anda bolehlah buat rotation tayar dan alignment sekali.

Jika anda boleh ikut jadual ni dijamin anda jimat kos maintenance kereta. Luangkan sedikit masa dan wang untuk penjagaan kereta secara berjadual sebelum anda menanggung belanja membaiki kerosakan di masa depan.

Mahu tips lain penjagaan kereta?

Klik sini –> Tips Penjagaan Kereta Jimatkan Kos Poket Anda

Jangan basuh kereta …


Ada apa hal dengan basuh kereta.

Basuh kereta jangan tak basuh.

Kenapa?

Silap2 stain yang ada kat kereta melekat terus.

Takut2 najis burung kat keret boleh sebabkan karat.

Tapi …

Jangan sekali-kali basuh kereta…bila kereta masih panas.

Sekarang ni drive tru car wash pun dah ada.

Ada tu sedap tunggu queu  je dalam kereta.

Sampai giliran…burrrr sembur air hehe.

Tahukah anda?

Disk brek kereta anda mungkin boleh bengkok.

Panas bertemu sejuk.

Akibatnya…bila jalan brek sikit, stereng gegar.

Jadinya, jangan basuh kereta.

Baca tips-tips penjagaan kereta agar kereta anda selamat dan duit poket pun tak terbang!

More tips: Tips Penjagaan Kereta Jimatkan Kos Poket Anda