Proton Preve Turbo


Video terbaru dari Proton yang di siarkan di Youtube untuk promosi Proton Preve. Eksklusif masih belum keluar tv lagi.

Gamba Proton Preve grill


Gamba Proton Preve grill

want to see more? click on gamba …

Proton Inspira = Proton Waja Lancer?


Model baru Proton namanya masih dirahsiakan.

Harga:

1) bawah RM80,000 seunit bagi enjin 1.8 liter dan

2) bawah RM95,000 bagi enjin 2.0 liter.

Terdapat tiga varian enjin MIVEC yang disediakan iaitu:

1) model 1.8 liter menggunakan transmisi manual dan

2) 1.8 liter transmisi automatik, serta

3) model 2.0 liter dengan transmisi automatik.

Model ini adalah versi ditukar lencana daripada Mitsubishi Lancer, dengan kendalian dan sistem gantungan (suspension) dipertingkatkan oleh Proton dan sentuhan ‘pemanduan sebelah kanan Lotus’ untuk disesuaikan dengan permukaan jalan serta gaya pemanduan tempatan.

Berdasarkan penelitian Utusan Malaysia, terdapat pengubahsuaian minimum dibuat ke atas kereta ini iaitu pada bahagian jeriji depan (Lancer asal bentuk A, Waja Lancer pula bentuk V) dan bamper belakang berbanding Lancer.

Kereta ini disasarkan kepada pengguna Proton Waja dan Persona serta model-model jenama lain yang sekelas dengannya, yang mahu menaik taraf kepada kereta baru yang bergaya sport tetapi tetap sesuai untuk keluarga.

sumber: utusan malaysia, 13/10/2010

Lihat flyers Proton Inspira disini.

Lihat gambar Proton Inspira disini.

New Proton WAJA Lancer Paultan Modified 2010


Siapa yang tidak kenal Paul Tan. Beliau merupakan seorang reviewer yang berpengaruh dan dikenali ramai. sasaran beliau bukan sahaja kereta malaysia tapi juga kereta dari seluruh dunia. Kali ini beliau memberikan gambaran berkenaan kereta terbaru proton yang menjadi sebutan ramai. Jika anda nak tahu dengan lebih lanjut maka silalah baca ya.

WAJA Lancer!!!  ini muncul lakaran waja baru!! pendapat saya.. cantik …anda bagaimana?? … Read More

via Prodas’s_afiq Blog

New Proton Waja Lancer Modified 2010


Saya pasti ramai yang yang terdengar-dengar berkenaan model mitsubishi yang akan di ambil oleh proton sebagai model terbarunya. Jika anda rajin surf internet saya confirm anda dah tahu. Namun bagi mereka yang belum mengetahuinya dan tiba-tiba membaca blog ini maka anda perlu baca post ini. Ianya saya reblog dari Spyshot WAJA Lancer!!! (via Prodas’s_afiq Blog).

spyshot WAJA Lancer!!! Exterior shots Interior shots Pengesahan ini adalah Waja Lancer Berita tentang model terbaru pengganti Proton Waja atau Proton Waja Replacement memang sesuatu yang panas dan dinanti-nantikan oleh semua. Proton Waja merupakan sebuah model yang dibina sendiri oleh Proton bermula dari R & D dan ianya bukan sebuah model yang direbadge semula dari Mitsubishi. Setelah lama dilancarkan oleh Proton dan popularitinya kian tenggelam dek kehadiran model … Read More

via Prodas’s_afiq Blog

H1N1


proton australia

proton australia

ooops…saje bagi tajuk gempak. sebenarnya saya baru balik dari Australia so nak kongsi sedikit perkembangan terbaru Proton di Australia. Proton BLM akan di perkenalkan bermula Oktober 2009 dengan tag harga bawah AUD13,000. Satria GTI juga akan diperkenalkan semula ke dalam bentuk dan model yang baru sepertimana yang telah kita lihat di Malaysia…

Lagi lagi MPV…


source: carigold

Dek kerana kempunan bila tengok Proton MPV Exora tu innocent je, aku harap next time Proton kena consider version MPV sporty ala-ala WISH atau CALDINA atau STREAM. Baru ngam…