Gen 2 Electric car coming soon


IMG00180-20090616-1108

pssstt…CEO Proton mendedahkan dalam satu dialog bahwa Proton sedang mengujikaji Gen 2 berkuasa elektrik semenjak beberapa tahun yang lepas. Beliau juga mendakwa Mitsubushi telah pun melancarkan kereta elektrik yang pertama dimana sambutan yang diterima adalah diluar dugaan. Cabaran utama yang beliau tekankan adalah teknologi bateri yang canggih yang mungkin hanya available dari pembekal yang dipercayai. Proton perlu berada dalam arus semasa dunia yang menekankan bahanapi alternatif seperti biodiesel ataupun fuel cell.

Proton pasti memeterai kerjasama dengan salah satu OEM terkemuka untuk terus kekal relevan di persada dunia.

Tak mau citer lebeh2, sila rujuk ke fuel cell.

Source: Saya sendiri ada di dialog yang tersebut di Marriot, Putrajaya.

Proton WAJA 2.0 GTI Putra


quit smoking today

adakah aku bermimpi??!!!

source: Jiaren Lau’s Flickr

Isi Borang Dengan Klik Sini Jika Berminat Dengan Modifikasi Kereta

Related links:

Car Care
Replacement Parts
Performance Parts
Interior Accessories
Exterior Accessories

Lagi lagi MPV…


source: carigold

Dek kerana kempunan bila tengok Proton MPV Exora tu innocent je, aku harap next time Proton kena consider version MPV sporty ala-ala WISH atau CALDINA atau STREAM. Baru ngam…

Neo 5-pintu


Bab ni saya sokong 100%. Memang cantek kalau Satria Neo dibuat version 5 pintu. KIA pun dah buat so tak perlu takut hilang ke’sporti’annya. Bagi wanita, especially wanita yang memandu family second car memang sah mesti terdapat lebih ramai orang yang akan sambar Neo 5-pintu (kalau ada). Almaklumlah 5 pintu senang nak bawa anak2 kesekolah misalnya. Harga pun berpatutan lebih murah dari keta import yang sama kelasnya. Kualiti pun boleh tahan dan sporty bergaya.

mmm……neo sedan anyone?

sumber: Theophilus Chin Flickr

Proton 2009


Pehhh…Betul ke Proton nak keluarkan model macam nih? Baguih kalau ada option 3 dan 5 pintu ganti design Perdana yang dah lapuk tu. Baru la rakyat Malaysia tak segan nak beli kereta buatan tempatan sebab dah boleh fight dengan Honda Accord, Civic atau Toyota Camry, Altis etc.

sumber: Geng Peminat Kereta Forum TanyaSifu