Jangan basuh kereta …


Ada apa hal dengan basuh kereta.

Basuh kereta jangan tak basuh.

Kenapa?

Silap2 stain yang ada kat kereta melekat terus.

Takut2 najis burung kat keret boleh sebabkan karat.

Tapi …

Jangan sekali-kali basuh kereta…bila kereta masih panas.

Sekarang ni drive tru car wash pun dah ada.

Ada tu sedap tunggu queu  je dalam kereta.

Sampai giliran…burrrr sembur air hehe.

Tahukah anda?

Disk brek kereta anda mungkin boleh bengkok.

Panas bertemu sejuk.

Akibatnya…bila jalan brek sikit, stereng gegar.

Jadinya, jangan basuh kereta.

Baca tips-tips penjagaan kereta agar kereta anda selamat dan duit poket pun tak terbang!

More tips: Tips Penjagaan Kereta Jimatkan Kos Poket Anda

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s