Peranan Facebook untuk modifikasi kereta


Salam sejahtera buat semua pengunjung blog ini.

Selamat berhari minggu sambil2 surf internet kan. Kali ni nak cerita lain sikit. Ni pasal facebook sebagai medium komunikasi untuk servis kami. Nampaknya selain blog ni sendiri, kami ada menerima banyak pertanyaan dari pelanggan berkenaan khidmat nasihat melalui facebook juga.

Kami memohon berbanyak2 maaf kalau ada masih yang belum berjawab. Ada beberapa sebab kenapa kami tak jawab.

1. Masa – banyak kerja samada di luar atau di bengkel

2. Pengetahuan – servis kami hanya setakat yang kami mampu lakukan

3. Trade secret – rahsia sensitif yang tidak boleh didedah nanti ada orang tiru

4. Buka peluang orang yang lebih mahir untuk bantu

Jadi sebenarnya tujuan facebook tersebut agar kita kongsi sama-sama kepakaran yang kita ada untuk menyelesaikan masalah orang ramai. Mana tahu ada yang boleh membantu. Anda adalah sangat di alu-alukan.

Walaubagaimanapun, kami nak kongsi satu rahsia – kalau nak tahu jawapan dengan cepat dan serta merta, bole la anda call terus dan dapatkan khidmat dari kami bagi pertanyaan yang anda kemukakan. Kami pun tahu mana pelanggan yang betul2 serius sahaja yang sebenarnya akan datang ke bengkel dan yang lainnya tu lebih kepada nak dapatkan info sahaja kan. Lebih mudah lagi, datang ke bengkel dengan buat apoinmen, beli barang dengan kami dan minta kami buatkan. Maknanya upah la kami untuk buatkan job tu. Itulah maksud kami sebenarnya. Kan senang! Hehe…

Selamat berehat di hujung minggu!

Contoh2 pertanyaan pelanggan di facebook:

Tinggalkan komen

Tiada komen.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s