Modified Proton Perdana – Projek 1 (Part 1)


Seperti yang telah saya janjikan dalam post yang terdahulu, Wira Xtreme akan memaparkan gambar kerja-kerja sebenar modifikasi kereta yang dilakukan sendiri. Untuk permulaan kerja yang akan dipaparkan kali ini adalah proses baikpulih Proton Perdana. Oleh kerana proses yang terlibat adalah panjang maka post-post akan dipecahkan kepada beberapa bahagian. Ini bagi membolehkan anda meneliti step by step dan mengambil pengetahuan darinya. Sekiranya terdapat komen maka anda sangat dialu-alukan. Wira Xtreme sentiasa terbuka dalam memberikan khidmat nasihat.

1-modified-proton-perdana

2-modified-proton-perdana

3-modified-proton-perdana

4-modified-proton-perdana

5-modified-proton-perdana

6-modified-proton-perdana

7-modified-proton-perdana

8-modified-proton-perdana

Sampai setakat ini. Post yang seterusnya saya akan post gambar step berikutnya. Jangan ketinggalan ikuti kemudian. Atau klik dibawah untuk dapatkan perkembangan seterusnya walaupun anda terlupa kerana Wira Xtreme akan terus beritahu anda terus ke inbox.

Sekiranya anda berminat mendapatkan servis modifikasi, tukar engine, membaiki, mengecat dan lain-lain yang berkaitan dengan kereta, bolehlah hubungi:

Faiz
012-3003785

Isi Borang Dengan Klik Sini Jika Berminat Untuk Modifikasi Kereta Anda

Related links:

Accessories & Parts


Car Care
Replacement Parts
Performance Parts
Interior Accessories
Exterior Accessories

10 Komen

  1. […] Modified Proton Perdana – Projek 1 (Part 2) Berikut adalah bahagian kedua dari post saya yang pertama. […]

  2. nk tanya skit ar..sejak akhir2 nie perdana kawan kuat sgt bunyi…pastu kwn baru jer tunning enjin dyer..tp kadang2 still gak RPM dyer x tenru ke hala kejap tggi kejap rendah..sakit jiwa dibuatnya..

    kwn pakai perdana se enjin 16valve..
    thnx you bro..hope leh membantu..apa yg patot kwn wat lagi…

  3. klu boleh bro sms Faiz kat 012-3003785. bro ada kat mana

  4. tq abg…alhamdullilah dah settle hal tue..
    rupanyer minyk hitam nk kering ari tue..
    dah service n dah okies..
    lampu minyak hitam kawan dah rosak..
    tue yg x der warning..
    kawan pun dah tunning
    seme dah kembali okies..

    tp kawan nk tanyer satu jer lagi bang…
    kalu tuang RM 100 leh gerak 500km dikira jimat or x…
    kalu x jimat bagi enjin standard…
    cam ner kawan nk wat..
    tq sudi membantu..

  5. salam…klu abg nk kurangkn bunyi just tambah 1 tabung kat piping abg tu…paslal maslah x ketentuan timing abg tu berkemungkinan masalah throttle body…utk bantuan dan maklumat lanjut sila call Faiz kat 012-3003785

  6. asmekom bro,nak tanya skit,nak upgrade single cam ke twin cam berapa kos?enjin standart 4g63 p.p.

  7. salam bro, time kasih krn minat dgn servis kami. pasal pertanyaan bro tu sy x bole nk bgtau kt sni. utk more power pls call sy bro kt 0132057839. tq

  8. nak cr oil cooler utk gearbox auto sei perdana agaknye oil cooler bleh ngam…n senang cr??? help me bro

  9. bro yus, nk tau lubuk cooler bole call 0132057839

  10. salam..mcm ne nk hentikn mnyak hitam kluar kt oil sum?byk kli tukar gasket still jd..(rvr engine) n 1 lg,perlu ke pkai oil cooler kt enjin RVR?tq


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s