Hubungi Kami


Sekiranya anda berminat mendapatkan servis modifikasi, tukar engine, membaiki, mengecat kereta dan lain-lain yang berkaitan dengan kereta, bolehlah hubungi Faiz (adik saya).

Faiz EZ Motorsport
013-2057839

faiz.ezmotorsport@gmail.com

EZ Motorsport

atau sertai kami melalui laman peminat Facebook WiRa XtReMe.

Namun sekiranya anda berminat untuk membuat pengiklanan bisnes anda (berkaitan kereta) di blog ini, bolehlah hubungi saya.

Webmaster Azam97
azam97rm@gmail.com

Wira Xtreme

80 Komen

  1. salam..
    nk tnya blh??
    sy duk kat sabah area pantai timur (kunak,semporna,tawau,lahad datu).
    kat mna bgus utk servis kereta n cat?
    klu blh nk ubhsuai body skit

  2. salam, mmm maaf tuan kami kat sebelah sini kurang mahir di kawasan sana…

  3. salam..sy mmpunyai wira areoback 1.5 se,,nk tanya brapa total kos kalau nk tukar engine gsr,wirering evo3, pypeping staless stell 3 inci, adjusttable 4, dashboard gsr, color pearl black..

  4. salam fadil….kirenye klu nk msk half cut gsr turbo ngan brg2 lain yg mcm mane fadil nk 2 bajetnye agak kasar gak 2…klu nk cantik fadil nk kene stnby dlm 15k gak 2….tp 2 tak termsk wirering evo3 la….lg pun nape nk msk wirering evo3 plak….bg sy tak perlu pn…

  5. Salam bro..mau tau kos kalo dgn bro brapa blh dpt half cut 4G63 xpun 4G93 n siap psg suma? kalo cat plak luar aje or cat kosong? sy pakai wira 1.5 ngat nk cr 1.8 je r..agak2 jantong pe yg sesuai bro..k T.Q..salam damai.

  6. ohh yke..kalau cm2 juz half cut gsr jela..brapa total kos pasang n setting skali..

  7. Saya ingin bertanya dan ingin mendapatkan fuel saver untuk kerita. Sekian terima kasih.

  8. Pertanyaan. Saya guna Kancil 660 dgn sport rim 14 inci. Ada tk cara lain nk ringankan stering keta ni? Berat sgt bila saya guna stering sport yg kcik skit. Nk tukar ke power stering mahal gak kosnya. Satu lagi camna nk tambah pick up keta ni? Kat jln mendaki dkt kawasan genting on the way dari KL ke KTN jadi slow sgt. Terpaksa guna gear 2 je wlupun naik berdua je. Buat temperate mudah sgt mencecah garisan bahaya sbb kerap guna gear rendah. Harap saudara dpt membantu. Terima kasih.

  9. tuan azman boleh periksa fuel saver di sini:

    http://www.savefuelmalaysia.com/index.html
    http://www.fuelsaver.com.my/
    http://www.FuelSaver2u.com/wiraxtreme

    dan ada banyak lagi, yg ptg tuan periksa dulu keberkesanannya…

  10. to aszrol=>klu ikut market skrg h/c 4g93 single cam manual siap psg anggaran dlm 6k lbh…klu nk bajet rndh awk kenela cr kt kwn2 yg pkai putra ke gti ke yg nk 2kar enjin turbo…tp hrge nye pn blh tahan gak…bab cat 2 awk kene bwk kete bg 2kang cat tgk dlu bru blh bg hrge…takut body awk bnyk pkai simen.2 kate kwn sy yg buat cat la..

  11. to fadil=>ssh nk kate la fadil…lain kdai potong lain hrge…ingt kene stnby dlm 12k la…ni kire bajet cincai je…klu btl2 nk psg kte jmpe blh discus

  12. to hisham=>kncil klu pkai rim bsr mmg berat skit…lg la awk pkai stering kecik…lg tmbh beratla…pkai stering ikut saiz standart je…kncil 660 ni payah skit…try 2kar distributor yg pkai elektronik coz yg asal pkai contect point…lg 1 rim 2 kecik kn skit…pkai 13 pn dh ok

  13. hai faiz, rosmalina drpd kosmo sini :)
    ade pasang r3 body kit untuk satria neo?
    kalo ade roger i k!
    nak tukar sport rim skali~

  14. rosmalina>>>>hai..blh je…nk siap spray pn blh…skrg sy dh wat mekanik full time…dh ade wrkshop sndri..nnti sy roje awk ek..kite discuss dlm fon je…sng skit kn…

  15. okeh..jgn lupe k, kete tu baru lepas eksiden br lepas kuar bengkel, kene langgar kat parking tatau keje sape..hehe…kete tu majok kot tuan die tak jaga elok2, ni nak kasi cantek sket kasi ade ong, haha

  16. sis rosmalina, faiz tgh bz slot kat bengkel penuh. siap je satu keta keluar faiz akan sms/call ASAP. mohon maaf atas kelewatan.

  17. encik faiz saya nak perkenalkan minyak lubricants jtx turbo pada encik
    boleh ker saya datang buat demo untuk encik?
    kalau di benarkan hubungi saya di 0173886081
    worlds best lubricants -tribology confirmed
    thanks

  18. bro jtx, sila call faiz, sila klik ‘hubungi kami’ disitu ada no beliau…

  19. salam..sy mmpunyai saga kete kebal 1.3..saya bercadang nak upgrade henjen kete saya tu…ape choice henjen yang sesuai untuk kete kebal saya ni dan senang nak endorse…bole en faiz bantu sy

  20. Biasenye klu nk sng endos n sesuai utk kete awk 2 org msk kn 1.5 twin cam je(4G91)..

  21. salam bro…aku ada iswara 1.3 sedan yang standard…keadaan body pun agak teruk skit…pada mulanya aku nak amik keta lain je…tp terpikir lak nak modified keta ni…aku cadang nak masuk enjin lain pastu buat body yg dh teruk tu…kalo boleh nak wat luaran serta dalaman skit2…boleh ke 1.3 tukar cc yang lebih besar contohnya 1.6 atau 1.8…endorse lepas ke…bengkel bro boleh bikin ke…skang ni bro bg cadangan mcm mana nak mod dan kos…bro lg expert kan…

  22. ala tompo…nk kate expert tu xde la tp blh la buat….cc yg paling bsr yg lps utk 1.3 ialah 1.6…so sume tu ikut awk pnye bajet la…

  23. pakai 4g15 je..ble tukar camshaft, adj. campulley x?

  24. skali nak masuk pigyback o afc neo, boleh x?skali tuning dyno..o da suggestion lain?kalu ada, mmg tgh mencari2..

  25. pekakasari>>dtg bengkel dlu la kte cite….ssh nk terangkn dlm ni….mcm bnyk plak nk taip nye…

  26. salam..bro, saya ada terusha wira kaler hijau kat atas ni nye bumper depan blakang.. kalau nak sebijon camtuh siap spray skali brape ek? huhu..and ade x servis penukarran carpet dalam kereta. bukan yang alas kaki taw, yang carpet dalam. kerete bocor.habis banjir..hahahahaha..lagi satu getah tingkap n body.. agak2 brape yer sume kos ni? huhu..tgk bumper tuh siap spray cam mahal jer.. but sumpah minat giler

  27. Salam, Saya ada Subaru Version 8. Tapi barai la pulak enjin dia. saya nak cari otai yang pandai pasang atau convert masuk halfcut version 9 ke. kereta dah ada atas tangan. kete ni singapore punya. Ap pun takder. kalau ada ape2 yang boleh bantu roger saya ye.

  28. saleh>>>bodykit evo 3 ek…mmg la cntk bro…klu komplit hbs x brape nk psti la tp klu bodykit dpn je dlm 1500 smpi 1800 tgk pd condition brg…klu nk tukar carpet bsr cr seken je pstu cuci bg brsih la…kt kdai potong pn ade….sy pn blh cr….

  29. D16RR>>>hr tu kte dh discus dlm fon kn….nnti sy tnye kwn2 ek….

  30. salam
    nk tanye berape kos utk tukar flywheel super touring dgn clutch…nk kasi pick up skit la wira 1.5 aeroback

  31. Assalamualaikum bro faiz/azam.. ok dipendekkan cerita sy nak projekkan keta wira sy ni so far sy ade nengok projek ke 3 kalo x silap sy la, nak tau kos kasar tuk modi tp x termasuk interior la i mean sunroof, bucket seat just part engine dgn dashboard emm kalo ditambah rear disc bape kos nyer skali hehe almaklum la nak budget hehe. Lagi satu bape lame pemasangan sume kire clean n clear. Rasenyer tu jela persoalan hope u all reply asap thanks…

  32. salam..mas mmpunyai wira areoback 1.5 se,,nk tanya brapa total kos kalau nk tukar color..

  33. hafiz>>>najet kasar la ek…klu sume bru stanby dlm 500 la coz 2kar sume oilseal….

  34. shah>>>>sunroof mitsubishi komplit siap-2k….dashboard lancer-kelabu-700…klu hitam 1k blum siap psg….disc blkg 850….

  35. mas>>>>tgk kaler la mas…awk nk 2kar kaler ape…

  36. salam tuan blog , saja singgah mana tau boleh bertukar2 fikiran

  37. khairul>>>>blh je….

  38. saya pakai 4G92 mivec..masalahnya timing dia tak betul.kejap tinggi,kejap rendah sangat.throttle body rosak ke?trottle body apa yg sesuai?

  39. askum..saya pemilik kereta wira 1.6 injection tahun 94..kereta saya banyak mengalami masalah so saya amat memerlukan nasihat tuan..baru ni saya mengalami masalah throtle body..pomen saya kata perlu ditukar dan sukar untuk dapat throtle body 1600..di mana saya boleh dapat throtle body dengan harga yang berpatutan?sekian terima kasih..

  40. sham>>pkai evo pnye je….

  41. khairu>>>kt kdai potong bnyk….

  42. askum..saya mempunyai masalalh kereta saya bila pedal minyak ditekan rapat baru kereta bergerak..boleh bro bagitau apa puncanya ?

  43. sya mempunyai wira 1.5.sya ingin modified bhagian flywhell.klau kit pkai flywhell super touring 1.8 patut kah kita nak skim ksi ringan.klau nk ringankan berpa yg perlu di skimkan.bhgian mana yg di skim kan luar ka blm

  44. khairu>>wow…kene check tgk dlu la….

  45. salam…sy ade perdana v6…nk tukar evo 3 4weel…nak tukar cat…..bt sunroof…tukar bumper dpn dan bonet dpn….lampu dpn…berape agak2 angaran kasar harganyer???
    dlm bulan 4 nie nk bikin…

  46. bnyk ni…..xtau nk kate la….biase klu nk wat bnyk cmni kene discuss dpn2 ngn pomen yg awk nk wat la…bru blh jelaskn….

  47. As salam.saya nk spray bonet blkg persona elegance hitam n ttup lubang spoiler lama.berapa kosnye ek?tenkiu

  48. 2 rat bro…

  49. kat ne bengkel kete subaru area kl ye??

  50. Berapa cover kulit dalam kete wira sume kalau ditukar dengan yg baru? berserta tukar dgn bahagian aircond.

  51. Tuan, kalau minta tuan carikan bodypart Evo 3, boleh? Brape anggaran dan siap pemasangan ke atas model putra… dan tempoh pemasangan….
    Terima kasih….

  52. no prob bro yus, itu mmg kepakaran saye. bagi menjaga privasi perniagaan saya, mohon agar bro dapat call/sms saya bagi mendapat keterangan lanjut yg lebih jelas. no saye 013-2057839. tq kerana bertanye

  53. hello faiz nak tanya sikit mcm mana nak tau engine 4g93 na sohc @ dohc ?

  54. faiz..kalo nak full overhaul engine 4G91 anggaran kos berapa???

  55. salam edy, sila call saya 0132057839. Hanya yang benar2 series akan dilayan. tq ya.

  56. salam faiz. Saya nk brtnya enjin ape yg pling ssuai msuk perdana.n agk2 bp anggaran dri segi upah pasang dan harga enjin tu skali.insyallah tahun dpn bln5 sy nak bli perdana.egt ada modal nk tkr enjin tros.

  57. salam zul, plg mudahnya eterna V6 turbo cuma kn la cari injin mulai skrg. bab rege2 ni maaflah mesti call saya hanya jika serius bro

  58. salam Bro, kete sy 4G93 SOCH manual nk up ke DOCH,, Tp dgn syarat sy masih nk guna (BLOK) Engine lama… senang cite..nt tak payah nk endose smula.. brape modal bro? wiring & Gearbox perlu tuka jugak ke?

  59. salam adi, bolh je. xde masalah. call saya jika nk tau harga dan buat dgn saya. tq

  60. waja masuk enjin turbo.bape kos???sya ni baru lgi bab kete…

  61. marawie, call saya 0132057839 sbb saya x citer bab harga kt sni. tq.

  62. salam bro….
    tumpang bertanya, apakah perbezaan GSR RS auto dgn manual??
    dr segi power nya mcm mana???
    sya ada dpt halfcut GSR RS libero punya…tp auto..

    ingat nk konvert kat wira 1.6 sya..

    adakah berbaloi sya konvert enjin tersebut???

  63. Sya nk tnya skit bleh?krete sya wira engin 1.8vr4 auto.mslhnya gear auto sya x brfungsi dgn btul.kick dowm xda od smua ok.please tlng ok.tq

  64. Salam bro, saya pakai kereta proton saga 1.5s (8V), saya baru dapat head n kaberator wira 1.3, boleh ke head n kaberator kereta saya tukar dari 8V kepada 12v menggunakan head n kaberator wira 1.3 tersebut,

  65. salam bro… nak tanye kos wira nak wat evo 10 tu bape harga dia…TQ

  66. askum..abg..
    saya nk tya abg bleh x satria m0del lama c0nvert cust0m ne0..dpan n blakang

  67. salam bro…sy pkai 4g92p…sy nk pnp head 4g93 doch..bnyk brg yg sme kn..just klo kte xtuka ecu n wiring prfrmncenye xmcm 1.8 sbnr kn..tp sy nk pkai timing belt pe ye??sy ad head cmplete..just sy prlukn timing belt len n dstrbtor 4g91 carb jekn??wiring ngn ecu pkai 4g92 bole kn??tlg tolkn pe yg slh ye..urgent nk tau nie..hehe.

  68. hello bro admin.mungkin cerita saya ni lari tajuk sikit ko.saya cuma nak tahu kat area kuala lumpur dan area selangor ni kat mana ada kedai yang buat karpet kereta ye?saya nak cari kedai yang menghasilkan kerja yang sangat bagus dan sempurna.tq admin.,

  69. salam roben, maaf ye saya tak berapa tahu hal ni…

  70. salam bro syuk4g92, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> http://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  71. salam bro djan, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> http://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  72. salam. sy pkai wira se n sy x thu nk make up pe kt kate sy. tp modal sy x de r kasar mne. ape pndapt cik.

  73. salam rizal, terima kasih kerana sudi bertanya. mohon agar afiq talipon no saya 0132057839. jgn sms ye, call terus. tq

  74. assalam..tumpang lalu,nk tny pasal savvy..boleh tak yrv 1.3 turbo engine digunakan sebagai pengganti engine standard savvy?


RSS Komentar URI Pengenal Pasti Jejak Balik

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 76 other followers