Proton Perdana EVO Modified – Projek 4


 

front perdana evo putih

front perdana evo putih

pandangan tepi kanan proton perdana evo

pandangan tepi kanan proton perdana evo

pandangan tepi kiri evo perdana putih

pandangan tepi kiri evo perdana putih

perdana putih evo tepi kanan depan

perdana putih evo tepi kanan depan

new engine evo perdana

new engine evo perdana

dashboard perdana evo

dashboard perdana evo

perdana evo belakang

perdana evo belakang

Sekiranya anda berminat mendapatkan servis modifikasi, tukar engine, membaiki, mengecat kereta dan lain-lain yang berkaitan dengan kereta, bolehlah hubungi kami dengan klik like facebook kami.

NAK LIHAT VIDEO MODIFIKASI KAMI?!!

|

\|/

Dapatkan T-shirt WIRA eksklusif, klik sini.

About these ads

37 Komen

  1. salam,
    bro selain engine mitsubishi, engine apa lagi yg boleh dipadankan pada proton perdana?
    adakah engine rb20det or sr20det boleh dipadankan peda perdana?
    bagaimana pula dengan engine Vtech H23A…?

    semoga dapat membantu
    wassalam.

  2. bro wan, kalau tanya woksyop gerenti diaorang kata tak boleh buat atau xnak terima job tu sebab keje rumit kecuali bagi woksyop yg canggih dan kosnya pun mgkin canggih jugak kot…

  3. Assalamualaikum..
    bro..saya berminat la tgk bonet kete bro tu..
    bape eh kos nk buat bonet depan mcm dlm gmbar..

    pastu,kalau boleh kat mana saya boleh dapatkannya?

    terima kasih..

  4. lupa plak.
    ok ke klu saya buat bonet depan mcm bro tu klau kete saya warna hitam??
    ape pndapat bro..

  5. blh je en. ayol…awk cat la benda 2 warne grey ke…bru la nmpk..kosnye klu yg fiber x la mhl..cume upah psng nye je mhhl skit klu nk tebuk bonet

  6. Assalamualaikum..
    btul ke x mahal? rasanya bape kos utk fiber tu?
    mesti kena tebuk bonet ke?
    atau ade cara len slain tebuk?

    maaf.
    sbb saya baru je blaja pasal kete ni..
    harap en.faiz dpt beri tunjuk ajar..

  7. sy x brape psti la en.ayol kosnye klu fiber…tp kt kdai aksesori ade jual bnde 2…siap psg pn blh…tp bkn sume kdai aksesori ade…kene rajin survey la…

  8. salam…sy ade pakai v6 standard. masalahnya gearbox slalu problem. dah 3 kali tukar.coolent pun dah tambah. jd mcmaner nak atasi yek?
    perlukah saya tukar enjen dan berapa agaknya kos untuk tukar?
    0129452005

  9. xalam bro bd…xkn gearbox rosak nk 2kar enjin kot….2kar je manual…setel…

  10. wooww.. superb gile.. berapa cost conversion tu ye? sy pakai perdana.. berminat nak evokan dier.. agak2 brp quotation dier ye..?

  11. kandarmarou>>>stanby 12k la bru selasa….

  12. perdana sei tahun 97,start enjin ok masuk gear tekan minyak cepat ok boleh jalan lancar.
    kalau masuk gear tapi lambat tekan minyak enjin mati.masalah bile kat lampu isyarat dn bila undur,masuk je gear terus enjin mati.apae masalahnya.tq.

  13. Bro,,nk cari tempat ley wat mounting bracket untuk bahagian grbox..saya pkai enjin rvr.. bracket mounting xcun,endorse xlepas.. ada cadangan x??

  14. shah>>nk kene cek la bos…

  15. jojo>>>buat blk la…nk tempah blh tp hrge tinggi la…

  16. puspakom langsung xnk bg nampak bekas welding.. ingat nk wat balik gak tp kalo nk tempah hrge dalam brapa bro???

  17. jojo>>>buat blk je….buatla cun2

  18. perdana v6 saya ada masalah alternator, dah dua kali tukar dlm 3 bulan, pomen ckp v6 memang ada masalah ni. Jadi apa agaknya jalan penyelesaian supaya saya dpt memandu v6 saya dgn hati tenang dan tk pening kepala takut rosak tgh jalan. Adakah saya harus menukar enjin dan jika betul apa agaknya enjin yg paling sesuai dan membebankan dr segi kos maintenance nya. TQ

  19. nampak mcm series ni, bro kontek saya 0132057839 agar saya bole scan kat bengkel. kita jumpa nanti

  20. fuh….terbaik la perdana ats tu..

  21. salam bro faiz..
    nak mintk pendapatla..V6 sy skrg gearbox auto dah rosak,enjin pn mkn minyak hitam.sy fikir nk tukar enjin N.A dan gearbox manual..enjin apa y harus sy pakai y mudah spare part nk cari dan kosnya xtinggi..dan bagaimana sample modifikasi yang baru nanti nk bg sedap memakai…T.Q bro..

  22. salam g-man, nk mudah menten cuba cari eterna v6, further info call saya bro.

  23. salam bro,gear box manual berapa kos nye siap pasang? gear box manual apa yg sesuai masuk kat perdana v6
    k tq…..

  24. bro faidrul, untuk tau kos dan khidmat nasihat dari rakan2 si ke sini >> http://www.facebook.com/pages/WiRa-XtReMe/112717968750437

  25. bro nak tanye ckit la. saya paki eterna twin turbo, gearbox 4wd. baru ni saya p lock jadikan 2wd tapi masalahnya gear box jadi berdesing/bergaung. salu ape problem nye? klw nk tukar gearbox ape yang sesuai dengan enjin eterna?

  26. bro zul, jika nak khidmas nasihat pakar bole le call 0132057839

  27. Bro bengkel lu ada psg bonet evo kat perdana tak?kalu ada brape upahnye?

  28. Nak tny skit bro,klu nak masuk enjin evo 3 dlm perdana bape total kos siap otr(siap endorse sume)?

    Satu lg soalan,mn lebih baik, beli perdana dah siap evo 3 atau convert sendiri slow2?mn yg lebih kos efektif??

  29. sayor goreng, pasal upah2 ni bole private message kat http://www.facebook.com/pages/WiRa-XtReMe/112717968750437

  30. bro syukri sila pm pomen kat sini nak tau harga http://www.facebook.com/pages/WiRa-XtReMe/112717968750437

  31. apa masalah perdana v6 auto bawak 60km/jam je dah bergetar mcm nak tercabut engine..dah tukar mouting problem gak…gearbox auto bila nak bertukar pada speed 3 je mcm tak mau tukar mula la meraum…agak2 apa ya..tolong bantu….nak tanya pomen sume suruh tukar…last2 kereta pun suruh2 tukar…

  32. salam bro..sya bru beli wira evo3..sya nk tnya soalan bleh tak sya nk upgrade dri 2wd ke 4wd dan agak2 bleh endorse tak kalu sya nk upgrade mcm 2..body kereta sya dri dpn smpai blakang dh convert evo3…sya hrap bro bleh bgi jwapan..sbb sya bru nk brjinak maen turbo…

  33. salam bob93, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> http://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  34. salam bro mat, maaf agak lambat reply. kami agak sibuk jadi x sempat jenguk blog ni. mohon bro trus kemukakan request dan ikut arahan seterusnya di sini ==> http://azam97.wordpress.com/2012/12/07/bengkel-kereta-meru/

    terima kasih atas kerjasama bro.

  35. salam bro, enjin selain misubishi bleh x msk kat perdana

  36. nk tnye nk way bonet evo kt perdana?brape harge

  37. lupe plak t col bg tau…0122610308


RSS Komentar URI Pengenal Pasti Jejak Balik

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 80 other followers